Fotosešit od Saal – digital

Nějak nestíhám doplňovat stránky. Mám ještě neupravené fotky z podzimu, ze zimy, z březnové cesty do Norska za pižmoni, nádherný jarní tok tetřívka mi taky leží na zraje na disku a spoustu video restů mi kazí dobrou náladu.

Ale Od 15. května 2017 bude několik mých fotek viset v ZŠ s materskou školou Maximiliána Hella v Šťiavnickej Bani na Slovensku (odkaz zde). Jedná se o velmi netradiční základní školu, neboť jedním z vyučovaných předmětů je i sokolnictví. Nevím o žádné jiné základní škole, kde by se podobný předmět vyučoval. Díky tomu se děti podívají doslova do celého světa (byli např. v Norsku, Velké Británii, v ČR a jinde)

Využil jsem proto možnost udělat si fotosešit od firmy Saal – digital a fotky, které jsou na výstavě, jsem poskládal do sešitu o rozměru 20 x 20 cm. Jak se to povedlo?

Výborně. Už jsem si u této firmy tiskl fotoknihy, které dopadly výborně (i reklamace bez problémů) a také kalendáře – i když ty asi budu tisknout jinde.  Proto jsem i podobný výsledek očekával. Sešit přišel velmi rychle. V pátek jsem poslal data a v úterý byl sešit doma. První plus. Doručeno kurýrem DHL v pevné obálce – bez poškození. Druhé plus. Kvalita tisku výborná. Třetí plus. První a poslední strana sešitu jsou kryté průhlednou folií. Čtvrté plus. Cena za 36 stránek o rozměru 20 x 20 cm je 589 Kč plus 119 Kč doprava. První mínus. Je to celkem drahé.

V programu Saal Designer se pracuje celkem dobře, je možné individuální přizpůsobení celého díla, já si třeba na zadní stranu vkládám QR kód. Jenom jsem nepřišel na to, jak se číslují stránky. Dělat to ručně není úplně pohodlné.

  • Summa summarum:  4x plus vs.  1x mínus.
Není to záležitost pro běžné, každodenní focení, ale jako vzpomínka na něco, případně jako dárek se to dá lehce zdůvodnit. S využitím akcí, které Saal digital celkem často má, si nějaké ty velmi kvalitní tisky může dovolit i běžný smrtelník. Video: na youtube  

Sešit přiveze DHL

 

První strana je chráněná folií

 

Spojení je řešeno kroužkovou vazbou.

 

Spojení je řešeno kroužkovou vazbou.

 

Listy nejsou tak silné jako u fotoknihy.

 

Zadní strana je rovněž chráněna průhlednou fólií.

4 Comments

  1. Dobrý den, mám dotaz. Je dle vás lepší fotokniha či fotosešit? chci jen mini formát (tak 15×10 cm), pevná vazba bohužel asi u tak malého formátu nejde, takže mi zbývá buď fotokniha v měkké vazbě, nebo fotosešit. U měkké vazby mám strach, že se pomuchlá a že lepené listy vypadají, ale zase je to prý fotopapír, takže snad pevný…. Fotosešit je kroužkový, takže listy nevypadají, ale zase se na stránkách Saal Digital nedočtu, zda jsou listy také fotopapír či obyč. Byla bych tedy moc ráda za názor, který papír je bytelnější, zda fotoknihy či fotosešitu, a co byste vy, na základě osobních zkušeností, volil za variantu (u mini formátu víc variant asi není). Moc děkuji za případnou odpověď.

    Tereza

  2. Dobrý den,
    s fotoknihou v měkké vazbě od Saal – digital nemám zkušenosti, ale nebál bych se jí. Záleží, jak moc v ní budete listovat. Jestli půjde z ruky do ruky a bude se otvírat na maximum, tak by asi mohla časem vazba povolit (jako každá lepená). Jestliže jí máte jako vzpomínkovou knížku pro občasné prolistování, tak bude bez problémů. Máte-li nějakou panoramatickou fotku, tak je i ta malá fotokniha lepší než sešit. Tisk přes obě strany mají zvládnutý výborně. Listy fotoknihy jsou malinko silnější, bohužel již sešit nemám (daroval jsem jej), takže nemůžu změřit tloušťku papíru. Sešit je naopak vhodný pro časté listování a i když je papír malinko slabší (je stále silnější než běžné fotolabové fotografie 10×15), tak určitě vydrží. Jedná se o kvalitní fotopapír. Takže z mého pohledu pro umístění v knihovně jako vzpomínky klidně lepená fotokniha, pro prezentaci a časté používání fotosešit. Snad to takto stačí, kdybyste měla ještě nějaký dotaz, rád odpovím. Hezký den a děkuji za návštěvu stránek. Jirka H.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *