Fotokniha Saal-digital

Dostal jsem možnost vytvořit fotoknihu od německé firmy Saal-digital v hodnotě 1200 Kč. Podmínkou bylo publikování recenze výrobku. Jak to dopadlo? Knihu jsem vytvořil v jejich programu SaalDesigner, který jsem si stáhl ze stránek Saal. Prostředí programu je věcí zvyku, porovnávat s jinými podobnými je zbytečné.  

Každému se pracuje nejlépe s tím, na co je zvyklý. Zajímavější je ovšem výsledek.

Předmětem mého hodnocení je tak kniha z fotek, které jsem vytvořil v Norsku v roce 2009. Rozměr knihy jsem zvolil 28×28 cm (ať to trošku vynikne), povrch stránek lesklý, stejně tak je lesklá obálka s pevnými deskami. Kupón na 1200 Kč mi v tomto návrhu stačil na 24 stránek, ale připlatil jsem si a rozšířil jsem počet stránek na 52, což při započtení dopravy  119 Kč vyskočilo na 2183 Kč. A to už je dost. Ale s bonusem 1200 Kč jsem se vešel do tisícovky. Ceny to nejsou lidové. Po nahrání dat jsem obratem obdržel email potvrzující přijetí dat, rekapitulující objednávku a link na sledování stavu objednávky. Nezbývalo než čekat. A nečekal jsem dlouho. Během asi 5 dnů mi cestou PPL přišla kartónová obálka s knihou. Uvnitř byla kniha zabalená v igelitovém pytlíku a dalším měkčeném obalu.

Na první pohled se jedná kvalitní výrobek. Desky knihy jsou pevné, tisk je opravdu kvalitní (vše je vyráběno v Německu), rohy nejsou nikde ohnuté a podobně. Po otevření knihy nadšení pokračuje. Fotky jsou skutečně kvalitně vytištěné, barevně jsou malinko tmavší než na mém monitoru (ale ten nemám kalibrovaný a podsvícení displeje rovněž ovlivňuje větší jas fotek na monitoru).

Překvapila mě síla papíru. Už jsem si nějaké fotoknihy dělat nechal, ale tento papír je zaručené nejsilnější (má tloušťku 0,38 mm – kancelářský papír 0,09 mm). Nejde proto moc ohýbat a tak skutečně připomíná fotoalbum.

Když jsem však došel doprostřed knihy, tak jsem byl nemile překvapen. Na fotografii byla rýha od shora až dolů.

Obratem jsem tedy napsal mail a přiložil fotografii poškození. Vzápětí mi došla odpověď. Reklamace byla uznána a mohu si nechat knihu udělat znovu, nebo mi dají slevu v hodnotě poškozené knihy na jinou objednávku. Zvolil jsem první možnost a nechal si tutéž knihu udělat znovu. Přišla opět během 5 dnů. A výsledek? Tentokrát bez chyby.

Závěr: Z mého pohledu se jedná o nejkvalitnější fotoknihu, kterou jsem si nechával dělat. Po nepříjemném překvapení s poškozenou fotografií mám výbornou zkušenost s přístupem k reklamaci výrobku. Jsem si vědom toho, že cenově se jedná o celkem drahou legraci, takže je to skutečně spíše pro prezentaci pěkných fotek

a je škoda zabírat místo textem. Jako taková prezentace nejlepších fotek či svatby  stojí za úvahu. Za mě mohu jenom doporučit.

 
   
 
    Něco také na youtube.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *